Niet alle vaccinatieweigeraars zijn aso’s, egoïsten, of wappies. Er kunnen goede (medische) redenen zijn om geen prik te halen. Vaccinaties kunnen overreacties geven van het afweersysteem met vervelende langdurige klachten tot gevolg. In de testfase bij Pfizer zijn jichtaanvallen geconstateerd; een auto-immuunziekte. Patiënten, die de ernstige soms dodelijke auto-immuunziekte Sclerodermie, of SLE hebben, die in remissie is dwz. niet actief, kunnen maar beter geen prik nemen. De vaccinatie zou deze ziekte kunnen heractiveren met mogelijk dodelijk gevolg.
Ik persoonlijk heb na de tweede prik (Pfizer) al weken last van ontstoken, pijnlijke polsen. Waarschijnlijk ook een overreactie van het afweersysteem. Ik heb er nu fors spijt van dat ik die tweede prik heb genomen. Iedereen met een overactief afweersysteem moet dus uitkijken.
Het is goed dat de media hier ook eens aandacht aan besteden, want nu wordt erg de ene kant van het vaccinatieverhaal belicht. Het lijkt of de dokters (en de media?) dit in het groter belang liever onder de pet houden.